Uppdateringar efter sommaren
2017-10-17 14:18
Vi hoppas kunna få in information om föreningarnas nya kontaktuppgifter. 
Möte: Styrelsen
2017-09-27 14:35
Styrelsen har möte den 2/10 kl 18:30
Nytt från ordförande: LU 350 år och överenskommelsen
2017-09-13 11:04

Det var bara en förening, rugby, som visade intresse för LU 350 år. Det blir således inget gemensamt LUGI-arrangemang.


Här följer en inbjudan från Lunds kommun om Överenskommelsen. Vore bra om alla föreningar kan ställa upp med två deltagare.


Bästa hälsningar


Erwin


 

Runt om i landet tecknas lokala Överenskommelser mellan kommuner och idéburna sektorn med syfte att utveckla och fördjupa samarbetet kring lokala välfärdsfrågor. Nu har initiativ tagits till att arbeta fram en sådan lokal Överenskommelse för Lund. En lokal Överenskommelse handlar om hur kommunen och de lokala idéburna föreningarna och organisationerna ska kunna utveckla ett fördjupat samarbete kring frågor som är viktiga för vår stad och medborgare - idag och i framtiden. Kring vilka områden kan och bör vi utveckla vår samverkan, och hur ska formerna för samarbetet se ut?

 

Vi hoppas du och din förening vill vara med redan från början på denna resa!

 

Möte

Arbetet med Överenskommelsen startar med ett möte där vi tillsammans bland annat diskuterar frågor som:

 

·         Vad är viktigt för den idéburna sektorn i samarbetet med kommunen?

·         Kring vilka frågor kan och bör vi samverka?

 

När: Söndagen den 29 oktober

Tid: Kl. 13–16

Var: Stadshallen i Lund

 

Alla föreningar och organisationer med sin verksamhet i Lund har möjlighet att anmäla två representanter var. Föreningen ska vara demokratiskt uppbyggd och vara öppen för alla på samma villkor.

 

Läs mer i den bifogad inbjudan eller på lund.se https://www.lund.se/kommun--politik/sa-har-arbetar-vi-med/overenskommelsen/


 

Hör av er till mig om det är några frågor. Sprid gärna inbjudan till övriga föreningar/organisationer i Lund som ni har i ert nätverk.

 

Varma hälsningar

Ulrika Dagård

Ulrika Dagård

IDROTTENS DAG
2017-08-22 10:13
LÖRDAG DEN 30 SEPTEMBER 2017

Visa upp er förening i centrala Lund, 

Lördagen den 30 september 2017 kommer PIL att i samverkan med Kultur- & fritidsförvaltningen, tidningen ”Hallå Lund” och Citysamverkan i Lund att arrangera Idrottens dag. Det ska vara fullt liv i centrum av ‘prova på’-aktiviteter där alla barn,  ungdomar och vuxna får chansen att hitta sin idrott. Det ska också vara möjligt att ha ‘prova på’ i anslutning till föreningens egen hemarena. På Stortorget kommer vi att ha ett informationscentrum där det blir möjlighet att ha representanter för sin förening. Under dagen är det planerat att företrädare för politik och idrotten ska diskutera förutsättningarna för en jämlik idrott i Lunds kommun och hur de ser på det ur ett samhälleligt perspektiv.

Vi hoppas så klart på att idrottens föreningar i kommunen tar tillfället i akt att vara på plats. Vi behöver tillsammans manifestera vikten av en levande idrott i vårt samhälle.

ANMÄL redan i dag att er förening kommer att medverka till: christer.ljungquist@telia.com

Det går bra att kontakta Christer Ljungquist, mobil 0702-26 75 99 eller Bertil Månsson, mobil 0722 – 28 38 69 om ni har några frågor.

350-års jubileum med Lugi och Lunds Universitet
2017-08-22 09:36

Den 20-22 oktober firar LUGI  LUs 350-årsjubileum. De föreningar, som på ett eller annat sätt vill vara med på detta, ombeds att utse en kontaktperson som kan ingå i arbetsgruppen och meddela mig namn och kontaktadress senast den 11 september.


Bästa hälsningar

Erwin

Inga träningar på Victoria
2017-08-21 20:08
Tisdag 22 aug är det skrivdag
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..